ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ
Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αρχική / Blog / 14 Λόγοι να βάλετε φυτά στη ζωή σας
Πίσω στο blog

14 Λόγοι να βάλετε φυτά στη ζωή σας

14 Λόγοι να βάλετε φυτά στη ζωή σας

Σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε πως τα φυτά μας κάνουν καλό γιατί καθαρίζουν τον αέρα και παράγουν οξυγόνο.
Γνωρίζατε όμως πως είναι πλέον και κλινικά αποδεδειγμένο πως τα φυτά βελτιώνουν την υγεία μας;
Παρακάτω αναλύουμε 14λόγους που είναι καλό να έχουμε φυτά μέσα στο σπίτι μας!

  1. Τα φυτά καταπολεμούν τις ιώσεις: Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχει αποδειχθεί πως μειώνουν τη μετάδοση ασθενειών που σχετίζονται με το κρυολόγημα κατά 30%. Αυτό οφείλεται στην ιδιότητα τους να αυξάνουν τα επίπεδα της υγρασίας και να μειώνουν την σκόνη!
  2. Τα φυτά μειώνουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους: Τα φυτά μειώνουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους: Αερίζοντας το σπίτι αλλάζουμε μεν τον εσωτερικό αέρα αλλά βάζουμε και μέσα στο σπίτι μας καυσαέρια και άλλους βλαβερούς ρύπους που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Εισπνέοντας μετά όλη μέρα τον ίδιο αέρα “φιλτράρουμε” ουσιαστικά εμείς την ρύπανση που έχει παγιδευτεί μέσα στο σπίτι μας. Τα φυτά βοηθούν στη μείωση αυτών των ρύπων και το πιο σημαντικό, βοηθούν στη μείωση των πτητικών οργανικών ενώσεων ή αλλιώς VOC..(ξέρετε αυτά τα χημικά που αφήνουν πίσω τους τα αποσμητικά, οι λακ, ο καπνός του τσιγάρου κτλ).
  3. Τα φυτά καταπολεμούν τον πονοκέφαλο: Τα φυτά καταπολεμούν τον πονοκέφαλο: Βάζοντας στο σπίτι σας φυτά μπορείτε να μειώσετε την συχνότητα των πονοκεφάλων ή ακόμα και να τους εξαφανίσετε. Έχοντας τα φυτά να σας φιλτράρουν τον αέρα είναι σχεδόν αδύνατο να εισπνέετε τον ίδιο αέρα που εκπνέετε.
  4. Φυτά vs αφυγραντήρας: Αντί να πάρετε αφυγραντήρα για να κρατήσετε το σωστό επίπεδο στην υγρασία βάλτε μερικά φυτά σπίτι σας. Είναι και πιο ωφέλιμο για εσάς αλλά και πιο οικονομικό!
  5. Τα φυτά μας κάνουν πιο χαρούμενους: Φροντίζοντας τα φυτά σας και βλέποντας τα να μεγαλώνουν, ενισχύεται το αίσθημα της ευεξίας και της καλής “ενέργειας” σπίτι σας. Μελέτες έχουν δείξει πως ασθενείς σε δωμάτια με θέα σε κήπο έχουν αναρρώσει πολύ πιο γρήγορα από άλλους που βλέπουν απλά ένα τοίχο.
  6. Τα φυτά μας κάνουν καλό στη πίεση: Φροντίζοντας τα φυτά μας (και κατ’ επέκταση το κήπο) μειώνουμε το άγχος και το στρες. Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές να αναφέρονται γνωστοί σας πως η κηπουρική είναι το αγχολυτικό τους. Μειώνοντας το άγχος και το στρες της καθημερινότητας κρατάμε και τη πίεση μας χαμηλά (εντάξει καλή διατροφή και γυμναστική είναι επίσης απαραίτητα αλλά λέμε τώρα!).
  7. Τα φυτά είναι χρήσιμα: Πολλά φυτά εκτός των διακοσμητικών ιδιοτήτων τους έχουν και πιο ”πρακτικές” εφαρμογές. Πχ η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εγκαύματα, πληγές κτλ διαβάστε για την αλόη, τα αρωματικά φυτά στα φαγητά κτλ συνταγές με αρωματικά
  8. Τα φυτά βελτιώνουν την κατάθλιψη: Έχοντας την “ευθύνη” ενός ζωντανού οργανισμού στο σπίτι μειώνουμε αυτή την αίσθηση της μοναξιάς που κάποιες φορές νιώθουμε όλοι όταν είμαστε μόνοι.
  9. Τα φυτά μπορούν να αποτρέψουν μελλοντικές αλλεργίες: Με το να φέρνετε παιδιά σε επαφή με φυσικά αλλεργιογόνα πολύ νωρίς στη ζωή τους μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες αργότερα. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια οι “αποστειρωμένες” συνθήκες στις πόλεις σε σχέση με τα παλιά χρόνια στα χωριά και στις φάρμες έχει φέρει ανάπτυξη του ποσοστού αλλεργιών στους ανθρώπους. Να ξέρετε πάντως ότι σε αυτό βοηθάνε και τα αγαπημένα μας ζώα (σκύλοι, γάτες). Από προσωπική εμπειρία το αγαπημένο μας Ροντβαιλερ (ναι αυτά τα “κακά” σκυλιά), από τη πρώτη στιγμή που πήγαμε τα δύο μας παιδιά στο σπίτι από το μαιευτήριο, ήταν δίπλα στην κούνια τους και έχει μεγαλώσει μαζί τους… αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα!! Εδώ μιλάμε για φυτά!
  10. Τα φυτά μειώνουν το διοξείδιο του άνθρακα: Κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης τα φυτά απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Αφαιρώντας αυτή την ουσία από τον αέρα μειώνεται παράλληλα και η υπνηλία!
  11. Τα φυτά βοηθούν στη μπουκωμένη μύτη: Και ποιος δεν έχει ακούσει πως για τη μπουκωμένη μύτη το καλύτερο φυσικό φάρμακο είναι εισπνοές πάνω από μία κατσαρόλα που έχουμε βράσει νερό με φύλλα από ευκάλυπτο; Μάλιστα τον ευκάλυπτο και το εκχύλισμα του το συναντάμε σε πολλά φάρμακα σήμερα.
  12. Τα φυτά μας κάνουν πιο έξυπνους: Τα φυτά και τα λουλούδια αυξάνουν την δημιουργικότητα! Πόσες φορές “προβληματιστήκατε” για το ποιο χρώμα γλάστρας θα ταιριάξει καλύτερα; Πόσα άνθη να αγοράσετε για το βάζο σας; Η αίσθηση της δημιουργίας βελτιώνει στη συνέχεια της τη διάθεση.
  13. Τα φυτά βελτιώνουν τον ύπνο: Θυμάστε που στο Δημοτικό μάθαμε πως τα φυτά δεν κάνουν για το υπνοδωμάτιο? Λοιπόν αυτό είναι εν μέρη αλήθεια. Με το να βάλει κάποιος μερικά φυτά στο υπνοδωμάτιο του όχι μόνο δεν είναι βλαβερό αλλά βελτιώνει και την ποιότητα του ύπνου! Κάποιο φυτό λεβάντας ή κισσού θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα του ύπνου. Μην ξεχνάτε μόνο παν μέτρον άριστον! Αν έχετε μικρό υπνοδωμάτιο, μην φτιάξετε μια ζούγκλα και κλείσετε και τη πόρτα..!
  14. Τα φυτά καταπολεμούν τη μυρωδιά του τσιγάρου Αν είστε καπνιστής (ή μένετε με έναν) και θέλετε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική μυρωδιά του τσιγάρου κάποια φυτά είναι σίγουρο πως θα βοηθήσουν σε αυτό!

Επισκεφθείτε το Fiorissimo για να βρούμε μαζί το κατάλληλο φυτό για το χώρο σας. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.